Sjamanendrums

Wek je innerlijke tovenaar

De sjamanendrum wint steeds meer aan populariteit. Je kunt tegenwoordig makkelijk online leren hoe je zelf een drum maakt, maar er worden ook workshops aangeboden om onder begeleiding je drum te maken.

Wat is een sjamaan?

Een sjamaan is een soort priester(es) en ziener(es) die in zijn of haar gemeenschap de communicatie met de geestenwereld verzekert en magie aanwendt om zieken te genezen, voorspellingen te doen en de controle te behouden. Dit wordt gedaan door middel van het opwekken van een toestand van trance of andere bewustzijnsverandering. De sjamaan treedt normaal gesproken op als bemiddelaar tussen de geesten van overleden voorouders en leden van de gemeenschap.

De sjamanendrum

Om contact te maken met de geestenwereld wordt o.a. een drum gebruikt: een sjamanendrum. Deze gebruiken sjamanen als voertuig om mee te reizen in de geestenwereld. Wil je meer lezen over de achtergrond van de sjamanendrum: er is ontzettend veel over te vinden op het internet.

Ik ga er van uit dat in ieder mens een sjamaan ligt te slapen. Drummen is een mooie manier om die sluimerende, innerlijke sjamaan in je te wekken. 😉

Je drum laten beschilderen

Heb je een eigen sjamanendrum die je wilt laten beschilderen met je krachtdier- of dieren of een andere afbeelding of symbool die betekenisvol voor je is? Ik werk in opdracht en in afstemming en denk, voel, luister en kijk graag met je mee voor een schildering die jouw kwaliteiten en kracht weerspiegelt.

Sjamanendrum laten maken

Naast het maken van de Flowerdrums, maak ik ook sjamanendrums op een eigen manier, waarmee ik aan het experimenteren ben, ik combineer bijvoorbeeld djembé -en doundoun opspan- technieken. Kijk in de webshop voor een overzicht van de drums die te koop zijn. Wil je meer informatie ontvangen hierover of heb je een speciale wens? Neem contact op, ik vertel je graag meer over de mogelijkheden.