Floral Drum Design®

Unieke handgemaakte drums & woondecoratie

Tien jaar geleden, herstellende van een zware operatie, begon ik op een mooie september- ochtend in de tuin met het beschilderen van 3 grote witte geitenvellen met olieverf: paardenbloem, braam en kamperfoelie. Vervolgens lagen deze vellen 10 jaar in de kast! Totdat… ik op het idee kwam om ze maar eens op te spannen. Het resultaat was te gek! Doordat de vellen zo opgespannen zijn, valt het licht er mooi door en ze klonken ook nog eens als een drum! Een nieuw project was geboren: Flower Drum Design®.

Met mijn Floral Drum Design ® komen mijn passies samen! Mijn liefde voor de flora en fauna, het schilderen, ambacht en percussie en het (her)gebruiken van duurzaam materiaal.

Sommige geitenvellen zijn hergebruikt en komen van trommels af (djembé), evenals de ringen van ijzer, die ook van de djembé komen. Soms gebruik ik ook huiden van andere dieren, zoals bijvoorbeeld edelhert, rendier of kalfsvel.

Het creatieve proces

Nadat de huid op de ring is gespannen, moet zij eerst drogen, voordat ze beschilderd wordt. Ik laat me graag inspireren door bloemen en planten van het seizoen en teken ze het liefst ‘live’ na, omdat je dan echt contact maakt met het wezen, het karakter van de bloem, maar het kan ook van een foto (bv, in opdracht voor een klant). Ook schilder ik graag vogels en dieren en werk ik in opdracht, dus als je bijvoorbeeld een eekhoorn, een draak, of een symbolische afbeelding op je drum wilt, kan ik dat ook voor je realiseren. Meestal zet ik het onderwerp eerst op met potlood en daarna schilder ik ‘m met olieverf. Dan moet de schildering een tijdje drogen. Met olieverf duurt dat even, zeker een week.

Afstemming

Het is uiteraard mogelijk om zelf een lievelingsbloem of krachtdier uit te kiezen, maar ik werk ook via afstemming, waarin ik de bloem of ander symbool of dier die passend/behulpzaam/ondersteunend voor je is, ontvang via helderziende waarneming.

Meer over helderziende waarneming en de privéconsulten die ik geef vind je op de pagina https://www.annebethelfrink.nl/kleurenkaarten-spiegel-orakel/ of mijn website  www.tarotconsult.nl.

Workshop drum maken en beschilderen

Ik organiseer regelmatig (weekend) workshops waarin je zelf je drum maakt en beschildert. Dit op mooie rustieke plek in de natuur, met lekker biologisch eten, drinken en veel gezelli-geit! Ook is het mogelijk een workshop ‘Deco-Drum  maken en beschilderen’ op locatie te boeken. Dat betekent dat je me uitnodigt en ik op locatie kom. Dat kan zijn als onderdeel van een festiviteiten-programma of gewoon voor een clubje vrienden/vriendinnen bij iemand thuis. (Vanaf 2 personen) Informeer naar de mogelijkheden!

Bekijk hier voorbeelden